Beszóltak

  • Skoda_130_GL (törölt): EZ egy 1982-es Skoda 120 GLS. Nagyon jól megcsi... (2011.08.16. 11:40) Szezonális
  • pukancs: hehe :) (2011.04.17. 20:20) Ismétlés a tudás anyja
  • pukancs: www.youtube.com/watch?v=hDk5miCxZKI (2011.04.17. 20:13) Kedves Walter!
  • pukancs: de gondolj bele beleköltesz x összeget és 2x-ért... (2011.04.17. 19:35) Temetők?
  • pukancs: azta mindenit mekkora kincsek (2011.04.17. 19:34) Temetők?
  • Utolsó 20

Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Belsőség

Nincs megjeleníthető elem





Most akkor ki is a hülye?

2010.04.26. 12:12 | scheerti | 23 komment

Címkék: idióta bicikli autós gázolás baromállat

Álló biciklistának gurulni igazi tahóság, még akkor is, ha az út közepén áll, és mi nem tudunk haladni tőle. Az "elgázolt" barát védelmére kelni szép és nemes dolog, de ezt fenyegetőzéssel megfejelni már baromság. 

Nos, akkor nézzétek meg a videót, és mondjátok el, hogy ki volt a nagyobb hülye?




A bejegyzés trackback címe:

https://filiaexpressz.blog.hu/api/trackback/id/tr861952433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moleman 2010.04.26. 12:46:33

Az autós a legnagyobb hülye.
A második a biciklis, hogy csak fenyegetőzött, és nem szedte ki a barom állatját a kocsiból.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.04.26. 12:54:09

A szándékos nekihajtást azután mutatja be ez a bipedál szénvegyület, miután - nagyjából 00:05-nél - a piros feliratú, fehér pólót viselő bringás azt mondja neki: "Köszönjük szépen a türelmet!" Ha annyira menni akart, miért nem szólt ki az ablakon, hogy "Ne haragudjatok, rohanok, engedjetek el!"? Vagy bármi emberi megnyilvánulás. Nem, ő nekihajt egy embernek. Mert csak. Aztán csodálkozik, ha szétütik a száját.

nem mondom meg 2010.04.26. 12:54:23

Erős provokációnak érzem a dolgot. Legalább annyira bunkó dolog volt megállni az autó előtt, mint nekimenni a biciklinek. Arról ne is beszéljünk, hogy szinte az összes bringás az autó mögötti szabad területen ment el, talán egyet kivéve. Abszolút felesleges volt. A másik, hogy még szinte meg sem mozdul a biciklis, amikor a videó kamerát kezelő tag már pofázik. Mintha előre tudná. Harmad részt, akármiről is van szó, nem kezdek kocsmai, letegező stílusban fenyegetőzni, meg tükör letörést emlegetni.
Részemről 60/40% arányban a bringás(ok) a nagyobb tahó(k).

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.04.26. 12:57:19

Második megnézésre hallom, hogy még ki is szól, hogy "Mennyé' mán, mer elütlek!" Nincs lejjebb, tényleg.

DoboZ 2010.04.26. 13:21:19

@nem mondom meg: azt a 60/40%ot azért gondold át. Ez a szombati Balatonkörön volt, több mint ezer bringással, a forgalom pedig szakaszosan, egyszerre max. fél vagy egy percre feltartva...

Wizardus86 2010.04.26. 13:22:01

az autós tahó, a biciklista meg mártír-lemming. de csak az egyikre mondom azt hogy rohadjon meg

pickapu 2010.04.26. 13:22:24

Egy ilyen ideiglenes útzárat nem kerékpárral keresztbe állva kéne megejteni, máskülönben az autós is lehetett volna türelmesebb, bizonyára egy percnél nem vett volna többet igénybe az életéből a várakozás. Közben hallgatta volna a madarakat...
A " lerepül a tükör" dolgot meg nem kommentálnám.

nem mondom meg 2010.04.26. 13:32:34

A@DoboZ:
Attól, hogy több mint ezer bringás kerekezik, attól még a dolog szabálytalan. Van erre egy aranyos kis notesz, úgy hívják KRESZ. A bringás nem hivatalos személy. Nincs joga fenntartani a forgalmat. Semennyi időre és sehogy.

De ha mondjuk nem 15 cm-re az autó előtt áll meg... Ha odamegy, hogy elnézést, legyen szíves... Ha esetleg a felvonulás biztosításához igénybe veszik a rendőrséget, úgy szabályosan... Jaaa... Az pénzbe került volna... Egyébként is, miért kell nyitogatni az autó ajtaját? Magántulajdon, magánterület! És ha fegyver van a fazonnál és a túlerővel szemben veszélyben érzi magát? Lőttek már le ennél kevesebbért kamionost Budafokon...

Most elvetem a sulykot... Ennek az egésznek pont olyan a hangulata mint roma csürhének, csak mások a bőrszínek. Sokan vagyunk, túlerőben vagyunk, bátrak vagyunk, mindent lehet, szarunk a szabályokra. Ráerőltetjük a szabálytalanságunkat a másikra a többségünk okán. Ez már a radikális kerékpáros...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.04.26. 13:37:56

@nem mondom meg: "Ha odamegy, hogy elnézést, legyen szíves..." Ebben teljesen igazad van, én is így kezdtem volna, hogy "Jó napot kívánok, két perc türelmet kérek, bla-bla."

DoboZ 2010.04.26. 13:45:58

@nem mondom meg: akkor most próbáld meg értelmezni azt is, ami a videó elején elhangzott. Vagy amit a mentős mond. Csak a kedvemért. Amúgy mint radikális kerékpáros évi 50e km-t vezetek, de ez legyen az én bajom.

DoboZ 2010.04.26. 13:47:40

Még valami: szerinted hogy történt a forgalom feltartása? Jött a Rover és előtte 15 centivel megállt egy bringás, vagy a bringáshoz ilyen közel állt meg a Rover?

nem mondom meg 2010.04.26. 14:02:26

Nos, a Rover megy az úton, a bringás az adott útra engedélyezett sebességhez képest bőven féktávon belül hirtelen megáll az autó. Szerencséje, hogy nem a megengedett legnagyobb sebességgel ment, különben esélytelen lett volna. Ezek után leszarom, flegma magatartást tanúsítva, hátat fordítva, alapvetően elvárható viselkedést nélkülözve megakadályozza a továbbhaladásban. Mindezt úgy, hogy a felvételen rajta kívül mindössze egy kerékpáros megy át az autó előtt, a többi mind mögötte. A lökdösődést követően egy harmadik személy odamegy az autóhoz, fenyegetőzik, engedély nélkül felvételt készít az autó vezetőjéről, kinyitja az ajtót, fenyegető magatartást tanúsít. Miután az autó elindul, egy fényvisszaverős gatyás fazon hadonászik és magyaráz valamit, ő is kinyitja az autó ajtaját. Ránézésre nem tartozik semmiféle hivatalos testülethez. Ott áll ugyan egy valamilyen mentőautó, ami 100%, hogy nem az Országos Mentőszolgálathoz tartozik. Jobb esetben valami magán mentőszolgálat, rosszabb esetben csak betegszállító. Ezek a kis magánvállalkozások előszeretettel használják autóikon a megkülönböztető jelzést, ami engedély köteles. Megjegyzem nagyon sokról le is szedetik, mert nincs rá semmi jogalap. Volt dolgom jó pár ilyen céggel, a vezetők többsége nem a magas értelmi színvonaláról híres. Olyanok, mint azok, akik azért lesznek polgárőrök, hogy rendezkedhessenek. Jogkörül annyi, mint nekem, ha felveszek egy RENDŐRSEGG feliratú mellényt. Attól még az nem RENDŐRSÉG.
Összességében az autós elkövetett egy dolgot, míg vele szemben sokkal több mindent tettek. Mivel itt egy kiragadott rész látható, nem tudni, hogy korábban már hányszor kellett megállnia hasonló dolgok miatt, míg végül elszakadt a cérna.
Viszont adott egy tömeg, aki mindenféle amerikai hülyeség mintájára marha jól szórakozik és amúgy az élhetetlen hétköznapok után végre egy nyugodt szombat délelőttöt tesz tönkre azzal, hogy magát critical mass-nek hívva még ezen a napon is ellehetetleníti a közlekedést. Ettől ők most szabályon felülinek, jó fejnek, környezetvédőnek és isten tudja minek képzelik magukat. Talán az is lehet, hogy pont istennek.

A biciklisek miért felejtik el mindig, hogy az erőviszonyok nem nekik kedveznek?

Ha a rendezvényen valamiféle mentő(?)/betegszállító/elsősegély nyújtó személyzet tartózkodik, akkor miért nem lehetett a megfelelő biztosításról gondoskodni?

Ha ez egy hivatalos, bejelentett rendezvény, akkor ott útvonaltervnek, hivatalos biztosításnak kellene lennie újfent.
Ha nem bejelentett, nem hivatalos, onnantól kezdve nincs miről beszélni.

Ettől függetlenül nem kell a biciklisnek nekimenni, de véleményem szerint össz-bunkóságban nem az autós vezet. De ez csak az én véleményem, egy másik szempontból nézve.

Tomi76 2010.04.26. 14:24:40

nem mondom meg-nek jár a pont,igaza van. A forgalom megállító biciklis meg bunkó volt alapból. A Roveres meg bátor volt hogy, neki mert menni a csürhe egyik tagjának.

Halálos_fogkefe 2010.04.26. 15:18:27

Mi az hogy a biciklis kihajt a kocsi elé megállítani hogy a haverja át tudjon menni? Ez az első pont ahol felbaszom az agyam. Hátat fordít (és ugyan az "haver" megköszöni a türelmet) bunkókám nem takarodik, pedig minden biciklis talál jobb útvonalat. Ha pofán kell vágni (meg kell lökni és nem áthajtani rajta) hogy rájöjjön egyáltalán nem ő van előnyös helyzetben, egyáltalán nem szabályos amit csinált és legalább megköszönhetné hogy nem hajtott át rajta lendületből, akkor pofán kell vágni.
Igaz, ezzel az autós lealacsonyodott az ő szintjére.

Az ajtónyitogatásról, fenyegetésről inkább nem írnám le a véleményem. Nem szalonképes.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.04.26. 15:28:22

Egyre inkább nem tudom mit gondoljak. Igen, feltartotta az autóst. Igen, lehetett volna udvariasabb is. Igen, semmi joga sem volt rendőrt játszani. Úgy gondoljátok ezért arányos revans, hogy nekihajt az autós?

nem mondom meg 2010.04.26. 15:29:53

Újra és újra megnézem a videót... Amikor a biciklis kiáll az útra, a felezővonalhoz viszonyítva látszik, hogy az autó még mozgásban van. Amikor a biciklis elesik, vagyis inkább eldől mint a lisztes zsák, nem igazán látszik a mozgás. Lehet - csak feltételezés - hogy az autó mindössze annyit gurult, hogy a sofőr levette a lábát a fékről. Ebben az esetben viszont nagyon közel van hozzá a bicikli. A biciklisen semmi ijedség nem látszik. nem rezzen össze, nem kapja oda reflexből a fejét, hogy mi történt, csak dől mint a zsák. Valahogy az egész természetellenes, mintha tudná és felkészülve várná a lökést.

Az autós valami olyasmit mond, amikor a második bringás megköszöni a türelmet, hogy már fél órája itt állnak. Na ennyit a pár perc feltartásról is.

A műmentős meg mintha azzal fenyegetőzne, hogy rendőrt hív. Szóval szó nincs arról, hogy itt bármiféle hivatalos, biztosított rendezvény zajlana.

A biciklisek, ha minden igaz bicikliútról jönnek le. Amikor elhajt az autó, a háttérben látszik egy köralakú tábla (gondolom a bicikliút vége) és fölötte az elsőbbségadás tábla.

DoboZ kérésére átgondoltam a 60:40 arányt. Lehet, hogy inkább 75:25. Vagy legyen 80:20?

SÜN 2010.04.26. 16:28:18

ha mar lopsz legalabb tuntesd fel honnan loptal

nem mondom meg 2010.04.26. 16:30:05

@SÜN:
Ki és mit?
Az autozz.blog-os topik később indult vagy másfél órával...

Kifordított kacagány 2010.04.26. 19:41:05

nem azt mondja, hogy már fél órája vár, hanem azt, hogy majd fél órát vár.
viszont a macisajt tényleg ott van, a bringásoknak semmi keresnivalója nem volt ott, pláne nem hatósági jogkörrel tetszelegni.
ugyanakkor senkinek nincs joga a másik épségét veszélyeztetni, még ha az barom is.
az a véleményem a dologról, hogy ez történik, ha ostoba barmok találkoznak. egyik sem jobb a másiknál.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.04.26. 20:26:48

6-7-8-9-10 Ééééss nem fűztem hozzá semmit. Mindenkinek jobb így.

zalkapone 2010.04.26. 23:50:58

Régen rengeteget kerekeztem a fővárosban, bohó ifjúságom önkifejezéseként. Akkoriban sok minden természetesnek tűnt, ami ma már nem az, az autóból nézve. Részemről Kacagány véleményét osztom, két hülye, egy pár.

Krisi 2010.04.27. 16:21:21

na majd jön a biciklis Krisi és jól megmondja a magáét... :)

annyit tennék hozzá, hogy amikor még jó régen csoportosan tekerünk páran, akkor mi is azt szoktuk csinálni, hogy valaki kiáll, és feltartja a forgalmat egy rövid időre, hogy biztonságosan át tudjon tekerni mindenki. mondom mégegyszer, hogy biztonságosan. ne mazért, hogy jól kibasszunk mindenkivel vagy mert nekünk bicikliseknek mindent szabad. jó pár ilyen alkalom volt, és soha, senki ezen nem sértődött meg, nem tette szóvá, nem akart minket meglincselni. kultúr népeknél ez a szokás, kulturált ember nem is idegeskedik ilyenen. tudom, hogy a szent és mindenható kresz szerint szabálytalan, és ilyenkor mindig előkerülnek a jogászok - meg persze akik mindig mindent betartanak -, nem is nekik írok.

és pont az baszott fel a videón, hogy a srác még meg is köcszöni a türelmet, mire a vén faszból kitört az agresszió.
általában amúgy simán megoldható egy ilyen "rendezvény" rendőri felvezetés nélkül is. vagyis nem, mégse, mert vannak ilyen alja sejelt emberek, mint Roveres barátunk, akik jogosnak érzik, hogy fellöknek egy embert.

viszont itt jegyezném meg, hogy már a tükörlerúgás gondolatáért is járna egy verés a kamerás pöcsnek. itt baszta el az egészet, hogy lealacsonyodott a gyökér Roveres szintjére. az ilyen pöcsjancsiknak felkéne tolni a seggükbe az összes lerúgott visszapillantótükröt, utána meggondolnák hogy kinek a tulajdonában tesznek kárt önkényesen.

ezért értek egyet én is Kacagánnyal, két fallosz találkozott. csak annyi a nem elhanyagolható különbség, hogy a fasz Roveres direkt fellökte a bringást, ami bőven kimeríti a szándékos veszélyezretés fogalmát. aki szerint ez jogos, annak kimondom, hogy az ángyikája térdkalácsát...
és ez a videón nem tűnik durvának, de aki nem hiszi el, annak javaslom, hogy tapasztalja meg milyen érzés, amikor másfél tonna vas kezdi el tolni. megsúgom: nem jó. nagyon nem.

nincs olyan közlekedési szituáció, ami miatt jogos lenne egy álló embert direkt fellökni autóval, mondhattok bármit. még ha látszólag meg is érdemelné az illető. az igazságszolgáltatást inkább hagyjuk meg a rendőrnek.
vagy ha tényleg olyan kemény fiú, akkor szálljon ki és mondja meg szemtől szembe. én is hány ilyennel találkoztam már, hogy autóval simán leszorít amikor megyek motorral vagy bringával, aztán amint meléérek, és megkérdem, hogy mégis hogyan volt ez, akkor csak lapít. na ez is pont ilyen. á, haggyuk inkább :)

tovább nem magyarázom, mert láthatóan van pár "vérautós", akik ha meglátnak egy biciklist akkor 3szorosára nő a vérnyomásuk, ők ilyenkor nem nyitottak az információ befogadására, mert csak az van előttük, hogy "köcsögbiciklis dögöjjönmeg".
aki akartja az megérti.

kuki123 2010.04.27. 19:57:17

@Moleman:

1. faszkalap az autós

2. faszkalap az összes bringás( legalább is a VIDEÓN) amiért baszik a kreszre és azt hiszi az utat nem is a kocsiknak hanem a jogsi nélkül rohangászó félkegyelmű bringásoknak találták ki

lehet a kocsist megbüntetik de a biciklistát is meg kell...

nem lehet egy kocsit megállásra kényszeríteni mert én úgy gondolom és kipattant a fejemből hirtelen..továbbá ez főút nem játszótér
nem lehet 2 vagy több biciklista párhuzamosan egymás mellett..ez nem Tour de france...

egy dudálás elég lett volna, hogy ezt most mégis hogy képzelik... ez a véleményem
süti beállítások módosítása